fbpx

fredagstanker

 

I fredagstanker taler jeg om et emne indenfor personlig udvikling, det meningsfulde liv, lykke, livsglæde m.m.
Lyt med nedenfor.

I hvert afsnit bruger jeg musik i begyndelsen og slutningen. Det er et meget smukt nummer, der hedder “Jorden siger godnat”, komponeret af Niels Erichsen og spillet af Trio Before.

 

#1 Nærvær – Det er kun i nærværet med dig selv, at du kan mærke, om du er lykkelig.

 

#2 Lykke – Er noget lykke mere ægte end andet? Og hvad er lykke for dig?

 

#3 Pauser – Hvorfor skal vi holde pauser? Og hvad opnår vi egentlig ved bare 5 minutters stilhed?

 

#4 Visualisering – Bevidst skabelse – Jeg taler om at visualisere det, som man ønsker og at skabe det. Vores tanker skaber vores virkelighed. Hvad vælger du at fokusere dine tanker på?

 

# 5 Handlekraft – Jeg taler om værktøjer til at kunne handle, når man er blevet overvældet. Eller når man ikke kan handle på noget bestemt, selvom man har de bedste intentioner.

 

# 6 Fejr dig selv – Denne udgave af fredagstanker handler om at huske at fejre os selv og det vi gør, for vi glemmer tit at anerkende den indsats, vi rent faktisk lægger for dagen.

 

# 7 Hold energien oppe – Denne udgave af fredagstanker handler om, hvordan løfter du din energi. Ikke den fysiske energi, som blot kan løftes med bevægelse. Nej, jeg mener den mentale og følelsesmæssige energi. Hvordan holder du den oppe, så du får en følelse af at dagen er god, og en følelse af glæde og optimisme?

 

# 8 Et harmonisk liv – Hvad er et harmonisk liv for dig? Og hvordan skaber du et harmonisk liv uden frustrationer?

 

# 9 Lever du en andens drøm? – Et for nogle lidt provokerende spørgsmål, men ikke desto mindre er der mange der gør det. Og hvordan kommer du så ud af det og i gang med at leve dine egne drømme. Lyt med her.

 

# 10 Gør noget nyt – “Hvis du gør det samme som du plejer, så får du det samme resultat”. I denne udgave af fredagstanker taler jeg om, hvordan vi ubevidst kan gå rundt og forvente at noget nyt sker, selvom vi gør det samme dag ud og dag ind. Hør hvorfor vi gør det. Og hvad man kan gøre ved det.


# 11 En nydelsesfuld & opladende ferie
– Hør om 6 punkter op, som vil sikre at du har en ferie, hvor du både oplever at blive opladet men også føler generel velvære og oplevelser af lykke – en ferie både for dig og dem du holder af.

 

#12 Er du glad, når du står op om morgenen? Eller er det nogle gange svært at komme ud af dynen? Jeg taler om, hvad der er grunden til, at du ikke er glad, når du står op om morgenen, og hvad du kan gøre ved det. Klik på videoen nedenfor og lyt til 5 minutters inspiration om, hvordan man får et meningsfuldt liv med mere livsglæde.

 

#13 Mærker du en længsel efter noget mere, men ved ikke hvad? Kender du det, at der er en gang imellem kommer en følelse af, at der mangler noget? At du ikke er helt tilfreds i dit liv? 
Selvom du måske har gjort alt det rigtige, er der alligevel en længsel indeni efter noget mere. Den er der ikke hele tiden, men den dukker op engang imellem, uden at du ved hvorfor. Hør om hvorfor følelsen opstår, og hvordan du kan få den opfyldt langt om længe.

 

#14 Du har altid et valg  Kender du det at have valgt noget, og så viser det sig ikke at være som du håbede. Du vil gerne vælge om, men lader være af frygt for hvad andre siger. Hør om hvordan en ferie med mine forældre, lærte mig, at jeg aldrig er nødt til at blive i situationer, jeg ikke har lyst til at være i, og at jeg altid har et valg.

 

#15 Tag kraften hjem til dig selv Oplever du, at der er nogle områder eller nogle situationer, hvor du ikke bliver hjemme i dig selv og står ved dig selv? Oplever du, at det ofte sker med nogle bestemte eller ét bestemt menneske? Jeg giver eksempler på forskellige situationer, hvor det kan ske, og hvad du kan gøre ved det. Jeg fortæller også, om hvordan jeg selv måtte tage min kraft helt hjem, da en veninde i afmagt overfuste mig på en café, og beskyldninger og projektioner føg om ørerne på os.

 

#16 Lytter du til din intuition? Da jeg var i 20’erne læste jeg i Alt for Damerne, at det var godt at bruge sin intuition. Til den næste session hos min mentor dengang, sagde jeg, at jeg godt kunne tænke mig en intuition, og hvordan jeg kunne få det. Det var der jeg var dengang. Helt blank på hvad intuition er, og hvad man kan bruge den til. Jeg anede ikke, at det var noget, som senere ville gøre så stor en forskel for mig i mit liv. Hør om hvad du kan bruge din intuition til, hvorfor den kan være en kæmpe hjælp i dit liv, og hvordan du kommer i gang med at træne den.

 

#17 Giv slip på det, der ikke længere skal være En klient jeg har haft, havde været i noget alt for længe og skulle nu lære at slippe det. Hør om, hvad hun skulle gøre for at kunne slippe med mindst modstand, og hvad hun fik ud af det.

 

#18 Det er kun dig, der kan passe på dig  Jeg fortæller om, hvorfor du er alene på din livsrejse, og om min egen rejse som sansestærk/særligt sensitiv, som har tvunget mig til at lære, at vi ikke alle passer i den samme kasse. Og hvordan det har gjort mig til sværvægter i at sige ja og nej til det som er bedst for mig.

 

#19 Når en person tæt på dig har giftig adfærd Kender du det at føle, at du bliver nødt til at skabe harmoni, fordi du er bange for, hvordan en person reagerer?
Eller at du skal lave om på dig selv, for at passe ind i en andens ide om, hvordan det skal være?

 

#20 Hvordan jeg misforstod hvad lykke er Da jeg var ung havde jeg nogle klare billeder af, hvad der ville gøre mig lykkelig. Hør om hvordan de blev busted, og hvordan jeg i dag er helt klar over, hvad der gør mig lykkelig.

 

#21 Stå stærkere i modgang  Når livet udfordrer dig, og du bliver overvældet af en helt ny og utryg situation, hvor følelserne og tankerne vælter rundt, hvad gør du så?. Om vigtigheden af at have de rette værktøjer og hvorfor vi oplever modgang.

 

#22 At kræve sin egen tryghed  Er du grundlæggende tryg i dit hjem eller i dit parforhold? Jeg taler om den tryghed, som vi kan tro, at vi har i et parforhold, men hvor vi finder ud af, at vi ikke er grundlæggende tryg.