fbpx

fredagstanker

 

I fredagstanker taler jeg om et emne indenfor personlig udvikling, det meningsfulde liv, lykke, livsglæde m.m.
Lyt med nedenfor.

I hvert afsnit bruger jeg musik i begyndelsen og slutningen. Det er et meget smukt nummer, der hedder “Jorden siger godnat”, komponeret af Niels Erichsen og spillet af Trio Before.

 

#1 Nærvær

Det er kun i nærværet med dig selv, at du kan mærke, om du er lykkelig.

 

#2 Lykke

Er noget lykke mere ægte end andet? Og hvad er lykke for dig?

 

#3 Pauser

Hvorfor skal vi holde pauser? Og hvad opnår vi egentlig ved bare 5 minutters stilhed?

 

#4 Visualisering – Bevidst skabelse

Jeg taler om at visualisere det, som man ønsker og at skabe det. Vores tanker skaber vores virkelighed. Hvad vælger du at fokusere dine tanker på?

 

# 5 Handlekraft

Jeg taler om værktøjer til at kunne handle, når man er blevet overvældet. Eller når man ikke kan handle på noget bestemt, selvom man har de bedste intentioner.

 

# 6 Fejr dig selv

Denne udgave af fredagstanker handler om at huske at fejre os selv og det vi gør, for vi glemmer tit at anerkende den indsats, vi rent faktisk lægger for dagen.

 

# 7 Hold energien oppe

Denne udgave af fredagstanker handler om, hvordan løfter du din energi. Ikke den fysiske energi, som blot kan løftes med bevægelse. Nej, jeg mener den mentale og følelsesmæssige energi. Hvordan holder du den oppe, så du får en følelse af at dagen er god, og en følelse af glæde og optimisme?

 

# 8 Et harmonisk liv

Hvad er et harmonisk liv for dig? Og hvordan skaber du et harmonisk liv uden frustrationer?

 

# 9 Lever du en andens drøm?

Et for nogle lidt provokerende spørgsmål, men ikke desto mindre er der mange der gør det. Og hvordan kommer du så ud af det og i gang med at leve dine egne drømme. Lyt med her.

Kunne du lide dette afsnit, så er afsnit #24 Et trygheds paradoks måske noget for dig.

# 10 Gør noget nyt

“Hvis du gør det samme som du plejer, så får du det samme resultat”. I denne udgave af fredagstanker taler jeg om, hvordan vi ubevidst kan gå rundt og forvente at noget nyt sker, selvom vi gør det samme dag ud og dag ind. Hør hvorfor vi gør det. Og hvad man kan gøre ved det.


# 11 En nydelsesfuld & opladende ferie

Hør om 6 punkter op, som vil sikre at du har en ferie, hvor du både oplever at blive opladet men også føler generel velvære og oplevelser af lykke – en ferie både for dig og dem du holder af.

 

#12 Er du glad, når du står op om morgenen?

Eller er det nogle gange svært at komme ud af dynen? Jeg taler om, hvad der er grunden til, at du ikke er glad, når du står op om morgenen, og hvad du kan gøre ved det. Klik på videoen nedenfor og lyt til 5 minutters inspiration om, hvordan man får et meningsfuldt liv med mere livsglæde.

 

#13 Mærker du en længsel efter noget mere, men ved ikke hvad?

Kender du det, at der er en gang imellem kommer en følelse af, at der mangler noget? At du ikke er helt tilfreds i dit liv? 
Selvom du måske har gjort alt det rigtige, er der alligevel en længsel indeni efter noget mere. Den er der ikke hele tiden, men den dukker op engang imellem, uden at du ved hvorfor. Hør om hvorfor følelsen opstår, og hvordan du kan få den opfyldt langt om længe.

 

#14 Du har altid et valg 

Kender du det at have valgt noget, og så viser det sig ikke at være som du håbede. Du vil gerne vælge om, men lader være af frygt for hvad andre siger. Hør om hvordan en ferie med mine forældre, lærte mig, at jeg aldrig er nødt til at blive i situationer, jeg ikke har lyst til at være i, og at jeg altid har et valg.

 

#15 Tag kraften hjem til dig selv

Oplever du, at der er nogle områder eller nogle situationer, hvor du ikke bliver hjemme i dig selv og står ved dig selv? Oplever du, at det ofte sker med nogle bestemte eller ét bestemt menneske? Jeg giver eksempler på forskellige situationer, hvor det kan ske, og hvad du kan gøre ved det. Jeg fortæller også, om hvordan jeg selv måtte tage min kraft helt hjem, da en veninde i afmagt overfuste mig på en café, og beskyldninger og projektioner føg om ørerne på os.

 

#16 Lytter du til din intuition?

Da jeg var i 20’erne læste jeg i Alt for Damerne, at det var godt at bruge sin intuition. Til den næste session hos min mentor dengang, sagde jeg, at jeg godt kunne tænke mig en intuition, og hvordan jeg kunne få det. Det var der jeg var dengang. Helt blank på hvad intuition er, og hvad man kan bruge den til. Jeg anede ikke, at det var noget, som senere ville gøre så stor en forskel for mig i mit liv. Hør om hvad du kan bruge din intuition til, hvorfor den kan være en kæmpe hjælp i dit liv, og hvordan du kommer i gang med at træne den.

 

#17 Giv slip på det, der ikke længere skal være

En klient jeg har haft, havde været i noget alt for længe og skulle nu lære at slippe det. Hør om, hvad hun skulle gøre for at kunne slippe med mindst modstand, og hvad hun fik ud af det.

 

#18 Det er kun dig, der kan passe på dig  

Jeg fortæller om, hvorfor du er alene på din livsrejse, og om min egen rejse som sansestærk/særligt sensitiv, som har tvunget mig til at lære, at vi ikke alle passer i den samme kasse. Og hvordan det har gjort mig til sværvægter i at sige ja og nej til det som er bedst for mig.

 

#19 Når en person tæt på dig har giftig adfærd

Kender du det at føle, at du bliver nødt til at skabe harmoni, fordi du er bange for, hvordan en person reagerer?
Eller at du skal lave om på dig selv, for at passe ind i en andens ide om, hvordan det skal være?

 

#20 Hvordan jeg misforstod hvad lykke er

Da jeg var ung havde jeg nogle klare billeder af, hvad der ville gøre mig lykkelig. Hør om hvordan de blev busted, og hvordan jeg i dag er helt klar over, hvad der gør mig lykkelig.

 

#21 Stå stærkere i modgang 

Når livet udfordrer dig, og du bliver overvældet af en helt ny og utryg situation, hvor følelserne og tankerne vælter rundt, hvad gør du så?. Om vigtigheden af at have de rette værktøjer og hvorfor vi oplever modgang.

 

#22 At kræve sin egen tryghed  

Er du grundlæggende tryg i dit hjem eller i dit parforhold? Jeg taler om den tryghed, som vi kan tro, at vi har i et parforhold, men hvor vi finder ud af, at vi ikke er grundlæggende tryg.

 

#23 Det vigtigste spørgsmål du kan stille dig selv  

Når du er endt der, hvor du ikke orker mere. Du er træt, udkørt og drænet for energi. Hvad er så det vigtigste spørgsmål du kan stille dig selv. 

 

#24 Et trygheds paradoks

Jeg mener, at vi ligger under for et paradoks i det moderne liv. Et trygheds paradoks der afholder os fra at leve det liv, som vi i virkeligheden trives bedst i. Lyt med og find ud af, hvad jeg mener med det ord. 

 

#25 At lære at lytte til din indre stemme, din intuition

Hvad er intuition og hvorfor er det så svært at lytte til den og handle på det? Hvordan kommer jeg i gang med at lytte til min intuition? Få svaret i dette afsnit af fredagstanker.

 

 

#26 Sådan manifesterede jeg en drømmebolig i bolignød

Jeg har efterhånden mange års erfaring med at manifestere det, som man ikke lige tror er muligt, og jeg skriver løbende eksempler ned til en bog, som skal udgives på et tidspunkt. I dette afsnit fortæller jeg om, hvordan jeg manifesterede en skøn bolig på under 3 uger, hvor jeg absolut intet havde og skulle flytte fra København til Aarhus.

 

#27 Må jeg være lykkelig?

Vi er allesammen mere eller mindre på jagt efter lykken – bevidst eller ubevidst. Hvad er det med den der lykke? Hvorfor misforstår vi den? Hvorfor indtræffer den ikke i vores liv, når vi gør så meget for at blive lykkelig? Hvordan opnår jeg egentlig en følelse af lykke og tilfredshed? Få svarene i dette afsnit.

 

#28 Skab optimal grobund for daglig trivsel

Til et foredrag med Martin Thorborg om moderne ledelse var der meget fine paralleller fra hans eksempler på ledelse og det at være leder og til selvledelse, personligt lederskab og personlig udvikling, som jeg beskæftiger mig med. Han nævnte hvordan det er vigtigt at skabe optimal grobund for daglig trivsel, og hvordan det konstante arbejde med at forbedre sig selv og sin ledelse, vil skabe den balance, som man søger. Det samme gælder i eget liv, som jeg fortæller om i dette afsnit.

 

#29 Hvordan går du igennem livet?

En lille sød video, som jeg delte på facebook inspirerede mig til at tale om, hvordan vi bevæger os igennem livet. Er det i tillid til at livet vil dig det godt, er det i samhørighed med en nær relation, er det i hæsblæsende tempo, hvor det er dig der skal styre alt der sker og kommer til at ske. Hvilket liv længes du efter?

 

#30 Lyt til dine følelser – Der er meget vigtige informationer

Et nyt år er i gang efter en jul, som måske har indeholdt de fleste følelser på følelses skalaen. Nogle er måske endda blevet dulmet i chokolade, da de var for svære at rumme midt i det der skulle være den dejlige julestemning?
Jeg fortæller denne gang om, hvor vigtigt det er at øve sig i at rumme de følelser, man har og lære at lytte til de vigtige informationer, der gør det muligt at ændre adfærd, så man ikke står med de følelser igen.

 

#31 Sådan bliver du bedre til at udtrykke dine behov

Hvorfor er det så svært at udtrykke sine behov? Hvad sker der i et parforhold, hvis ikke vi kan udtrykke vores behov? Hvordan bliver vi bedre til det? Og hvad opnår vi ved det? 

 

#32 Derfor pleaser du, og konsekvensen ved at blive ved med det

Hvorfor har vi så svært ved at sige nej? Hvorfor gør vi noget, som vi egentligt ikke har lyst til? Og hvad er konsekvensen for vores relationer, når vi gør det? Lyt med i dette afsnit, hvor jeg giver eksempler på pleaseren i forskellige relationer/situationer, og giver mit bud på, hvordan du kommer igang med at lade være med at please. 

 

#33 Hvad skal vi overhovedet med personlig udvikling?!

Hvorfor skal vi overhovedet udvikle os? Det føles jo sjældent rart! Men det kan være ret vigtigt og din redning for rigtig mange ting i dit liv. For er der alt for mange såkaldt uhensigtsmæssige situationer i dit liv, så vil du i længden blive for drænet og ked af det til rigtigt at leve det.

 

#34 Brug dine indre værdier som kompas i livet

Forestil dig at du har et indre kompas, som du kan bruge til at navigere efter.
Tit når vi skal træffe beslutninger, gør vi det efter humør eller udfra erfaring. Men vi kan faktisk træffe bevidste valg, når vi er bevidste om vores værdier. Og hvorfor er det vigtigt?. Det er det fordi, så er du 100% sikker på, at du ikke går på kompromis med dig selv i dine valg.

 

#35 Når forventninger dræner dig – både dine egne og andres

Kender du det hele tiden at skulle leve op til andres forventninger? Og har du mærket hvor meget det kan dræne i en ellers tætpakket dagligdag? Og har du også mærket hvor meget dine egne forventninger til dig selv, kan fylde og dræne dig?

Det kan frigive oceaner af energi at tage en pause fra forventninger og “burde – skulle – skal”, for det kan være enormt drænende at skulle passe ind i en helt masse, som overhovedet ikke føles autentisk for en selv.

 

#36 Giver du køb på dine værdier, for at passe ind i fællesskabet?

Kender du det, at du modificerer sandheden overfor din partner, fordi du er bange for, at han synes mindre om dig, hvis han vidste, hvordan det er rigtigt er?

Fortæller du ikke om dine drømme, fordi du er bange for at dem omkring dig synes, at det du siger er helt hen i vejret?

Så er du i konflikt med dine egne værdier. Og det er en glidebane! Hør hvorfor i dette afsnit.

 

#37 Når du føler frygt og overvældelse i en situation

Corona virussen er på sit højeste og alle taler om det. Der bliver præsenteret mange skrækscenarier, og hvad skal man nu holde sig til. Her er mit bud på, hvad du kan gøre, når du føler frygt og bliver overvældet, og hvordan du kommer bedst igennem situationen. Det gælder også andre såkaldt krise situationer, du måtte stå i.

 

#38 Vi bliver kaldet hjem til os selv nu

I dette afsnit springer jeg op i helikopteren og giver et måske mere spirituelt blik på, hvad der er den større mening med corona virussens ankomst, og hvilken proces vi gennemgår nu og i den kommende tid.

 

#39 De 8 vigtigste ting at fokusere på i denne tid

Lige nu er alt på hovedet, og vi skal vænne os til en helt anden dagligdag, end vi har kendt tidligere.
Jeg giver mit forslag til 8 simple ting, som jeg synes, at man skal fokusere på for, at vi kommer bedre og mere hel igennem denne tid, som godt kan være lidt hård. De 8 punkter belaster ikke arbejdsdagen yderligere, da nogle tager 5-10 minutter og resten handler om noget, der blot skal træffes en beslutning om.