Hvor godt må man egentlig have det? Er det okay at være glad hver eneste dag, er det okay at være sådan lidt forelsket i sit liv? Er det utopi, at hverdagen kan være bekymringsfri, føles let og energifyldt.

Er det overhovedet muligt at føle lykke? Når det noglegange føles som om den udebliver? Hvad er lykke egentlig for en størrelse?

Jeg har ikke altid været glad – sådan grundglad. Men jeg har altid følt at det at være glad, var noget jeg kunne være og at det er meningen at jeg skal være det. Derfor har det været min indre motivation i min søgen igennem det meste af mit voksne liv.

Mundviger der peger nedad

Jeg husker engang, da jeg var helt ung, og jeg sad i en bus. Pudselig lagde jeg mærke til mit eget spejlbillede i vinduet. Jeg synes egentlig, at jeg var glad, men mine mundviger pegede ned ad. Der besluttede jeg, at jeg ville finde ud af, hvordan jeg kunne komme derhen, hvor mit indre spejlede sig i mit fysiske ydre på en måde, som jeg gerne ville have det. Både i mit eget fysiske ydre, men også i de ting, der sker i mit liv.

Jeg er i dag glad for (og stolt over), at jeg er nået der til, hvor jeg faktisk er lidt forelsket mit liv. Jeg har tillid til, at det gode altid vil komme til mig, og de bekymringer, som jeg oplever at have engang imellem, dem ved jeg, hvad jeg kan gøre noget ved. Jeg tager ansvar for hele mit liv, og høster igen og igen frugterne af det.

Solen danser i min mave

For mange år siden hvor jeg også havde den forelskelse i mit liv og følelse af lykkebobler, beskrev jeg det overfor en veninde sådan her: ”Jeg har det som om solen danser i min mave”. Efterfølgende skrev hun i et fødselsdagskort til mig, at hun ønskede for mig, at solen altid ville skinne i min mave. Og det oplever jeg som min fornemmeste opgave i livet. At mærke solen og lykkeboblerne. Og når jeg gør det, så kan jeg dele gavmildt ud af det.

Hvad står i vejen

Vi har alle mange forskellige grunde til, at vi ikke altid forventer, at noget er muligt for os. Der findes mange varianter af ubevidste begrænsede overbevisninger, som gør, at vi ikke tror på, at noget kan være en reel mulighed i vores liv.

Vi kan sagtens drømme om noget specifikt, men fordi vi ubevidst ikke føler os værdig til det, eller ikke føler at livet gerne må føles let, så kan vi have nogle indre mekanismer, der sætter i gang. Så vil det vi drømmer om at gøre, og måske også handler på, ende med ikke at lykkes. Der kan også ske noget udefra kommende, der ødelægger opfyldelsen af drømmen. Bagefter vil vi fortsat gå rundt med en længsel, som så føles endnu mere uopnåelig.

Alt er muligt

Hvis jeg nu sagde, at alt er muligt. At det er muligt at skabe et bekymringsfrit liv. At det er muligt at vende frygt og bekymring til tillid. At det er muligt at skabe alt det, du drømmer om. At du kan få det lige, som du vil have det. At det er dig og din skaberkraft, der bestemmer, hvad der skal ske i dit liv. Ville du så sige, at jeg var vanvittig?. Måske ville du.

Men jeg kan så omvendt sige, at jeg har gjort det. Jeg har gået vejen fra at ville kontrollere alting, til at have tillid til at det gode kommer til mig og min familie. Jeg har vendt stress til ro. Jeg har vendt en ubevidst mekanisme om ikke at ville mærke livet til at mærke det fuldt ud. At være træt og sur er vendt til overskud, glæde og energi. Frustrationer og brok er vendt til forventningsglæde og positive overraskelser. Jeg har forvandlet ensomhed til kærlige fællesskaber. Jeg har tidligere følt at livet passerer forbi, og nu får jeg så mange store drømme opfyldt.

Jeg vil til enhver tid være fortaler for, at alt er muligt. At du kan få dine vildeste drømme opfyldt. At du kan få det lige, som du vil have det.

Nøglen til friheden

Nøglen ligger i at være villig til at gå vejen med tillid og være modig til at fortsætte, når du føler, at det bliver svært. At være rummelig overfor dig selv og nysgerrig på dig selv. At være villig til at give dig selv al den støtte og omsorg, som du bevidst eller ubevidst måtte have brug for. At tage ansvar for det, du oplever i dit liv, og finde ud af hvad der motiverer dig til at ændre på det.

Hvis du skulle tage temperaturen på dit liv lige nu. Hvor er du så? Hvor lægger du låg på dine drømme? På hvilke områder vil du gerne mere, end der er lige nu? Hvor vender du det blinde øje til?

Hvad er den første lille ting, som du kan gøre i dag, som vil bringe glæde ind i din dag/dit liv?

Jeg ønsker dig en glad og energifyldt dag 🙂

Kærligst
Anne

Vil du have mit laserblik på dit liv, så du kan blive bevidst om, hvad der skal ændres, så du kan skabe det liv, som er ideelt for dig, så kontakt mig på anne@divi.annepraestegaard.dk