Anne Præstegaard
11 mar, 2019

Følelsen af at være mellemtilfreds er den længste smerte.

En underliggende smerte. Værre end du tror i første omgang.

Den er gennemsyrende for alt, hvad du laver i alle dine livsområder. Den stikker hovedet frem, når du mindst venter det. Men især når du er lidt træt, når du er syg, eller når du er på ferie og havde set frem til at skulle nyde livet.

Du mærker den i dit parforhold, på dit arbejde, med dine kolleger, i dit hjem, med dine børn – og tungest af alt – i forhold til dig selv. Den der følelse af, at du burde tabe dig, at du burde se anderledes ud, at du nok burde købe nyt tøj, få ny frisure, få nye briller, nye smykker, nye sko, ny taske, ny mobiltelefon (som jo nok er en stor del af dig, derfor nævnes den her 🙂

En lang pine der trækker ud

Følelsen af at være mellemtilfreds stopper ikke, medmindre du selv stopper helt op. Og det gør vi sjældent, fordi vi har et travlt liv med en masse gøremål, så tiden flyver afsted.

Derfor er det én lang pine, som trækker ud.

Hvis du oplever virkelig at have det dårligt, er syg, har store fysiske smerter eller lignende, så bliver du nødt til at stoppe op, og gør derefter højst sandsynligt noget ved det. Du handler på det, og gør det der skal til for at blive rask.

Men når du er mellemtilfreds, er det ikke helt godt og heller ikke helt skidt, og så fortsætter du bare. “Smerten” er simpelthen ikke stor nok til at stoppe helt op og tage handling.

En udefinerbar følelse

For hvad kan du også stille op med det? Følelsen er jo lidt udefinerbar, fordi den breder sig over flere situationer. Fordi du mærker den, når du er sammen med flere forskellige personer. Der er ikke en enkelt del, som du kan ”fjerne” i dit liv, for derefter at føle dig tilfreds.

Hvis du mærker den her følelse af mellemtilfreds indeni eller følelsen af ikke at være rigtigt glad, bør du stoppe op, og sparre dig selv for at trække pinen ud.

Tag et kig på dine livsområder. 
Hvad er det, der gør dig mellemtilfreds?

Hvor har du et behov, som ikke bliver opfyldt?

Hvad er det indeni dig, der længes?

Hvad længes det efter?

Hvor meget plads giver du dig selv i dit liv?

Det er let at gøre noget ved følelsen af mellemtilfredshed – ikke nemt, men let. For det kræver, at du giver dig selv lov til og tid til at kigge indad. Og mærke hvad det er dit hjerte fortæller dig, hvad det er du længes efter.
At finde ud af, hvad der skal være tilstede, for at du mærker begejstring og glæde. Og mest af alt lysten til at skabe det liv, hvor du føler mening, når du står op om morgenen.

…Og at du tillader dig selv, at du godt må leve det liv, som er dit drømmeliv….

Kom i gang med at skabe dit drømmeliv med mening

Vil du have min hjælp til at komme af med følelsen af mellemtilfreds og blive guidet hen imod et liv med mening, så skriv til mig på anne@divi.annepraestegaard.dk, og hør mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.