I en travl hverdag og i en verden, som til tider kan virke kaotisk, kan det være svært at være på forkant hele tiden med vores intentioner og vores behov. Vi bliver nødt til at gå på kompromis med stort og småt. Intentioner har vi nok af, men tid er en kostbar ressource, og derfor må vi vælge til og fra.

Men der er nogle fundamentale ting, som er bærende for, at du trives. Og her er det vigtigt ikke at gå på kompromis. Der er nogle ting, som er så vigtige for din trivsel, at hvis du ikke har det opfyldt eller det ikke er tilstede i dit liv i f.eks. en uge, så vil det tære på din livsenergi.

Der er nogle ting, som er så vigtige for din trivsel, at hvis du ikke har det opfyldt eller det ikke er tilstede i dit liv i f.eks. en uge, så vil det tære på din livsenergi.

Kroppen lyver aldrig

Hvis du mærker efter, er du ikke i tvivl. Kroppen fortæller nemlig hele tiden, hvordan din tilstand er, hvordan din balance er. Du har måske brugt mange år på at ”træne at overhøre kroppen”, men det er synd, for der er så meget at hente, hvis bare du lytter til den. Og kroppen lyver aldrig.

Først og fremmest kan det være irriterende, når kroppen fortæller noget. Det passer ikke lige ind, eller der er ikke lige tid til at handle på det.

Men når du lige kommer over den første modstand på, at der er noget du skal tage dig af, så vil du faktisk kunne blive guidet på den for dig blideste måde mod balance. Kroppen ved nemlig lige præcis, hvad du har brug for, så hvis du ikke arbejder imod, men følger med i tillid og handler på det, som du mærker, at du har brug for, så vil det oftest og med lidt øvelse blive små justeringer, der skal gøres, og som er hurtigt klaret.

Overhører du imidlertid alle de små signaler – svimmelhed, sult, træthed, energiforladthed, smerter eller andre små symptomer, så vil kroppen over tid skrue op – simpelthen for at få din opmærksomhed. For det er dig, der skal lave justeringerne. Fysisk, følelsesmæssigt eller adfærdsmæssigt.

Gå ikke på kompromis men find guldet

Når du har handlet på det, som kroppen fortæller, kan du begynde at kigge bagom budskaberne, og blive nysgerrig på, hvad årsagen er. Igen er det vigtigt at lytte og mærke efter.

Er der en gennemgående følelse, som du undertrykker? Er der noget du savner i dit liv? Er der noget du drømmer om at gøre, som du ikke gør? Er der noget, som du har behov for, som ikke er opfyldt?

Svarene på disse spørgsmål er dit guld. Det er dem, der gør, at du trives og føler glæde. Og det er dem, du absolut ikke må gå på kompromis med.

Har du lyst til at lære dig selv bedre at kende, og få ændret på de ting, som gør dig energiforladt, så kan jeg guide dig, så du føler dig afklaret og målrettet. Skriv til mig på anne@divi.annepraestegaard.dk.