Anne Præstegaard
22 apr, 2019

Savner du pauser til dig selv?

De fleste af os har lige haft en dejlig solrig påskeferie. Fik du nydt den, på den måde, som du gerne ville?

Eller trænger du til ferie efter ferien?

Familien først

Når vi føler, at vi har brug for ferie efter en ferie, er det tit, fordi vi ikke har tænkt os selv ind i den ferie, som vi har holdt.

Måske handlede det mere om, at manden, børnene, familien skulle have det godt?

Måske var der ikke indlagt ”mig-tid”, men kun familie-tid?

Har du savnet mig-tid i din ferie, vil det være en god idé hurtigst muligt at få markeret i kalenderen, hvornår det skal være. Gerne allerede i dag.

Mig-tid er ofte et spørgsmål om at få holdt en pause, hvor du finder ro i dig.

Pauser har mange former men ét formål

En pause kan være mange ting: meditation, lur, visualisering, at kigge ud i luften, vejrtræknings-øvelse, energiøvelse, en gåtur i ro og så videre.

Hvad end vi kalder det at holde pause, så ved vi, at det er vigtigt at holde pauser. Når vi sover om natten, restituerer hele vores psykiske og fysiske system, organer og så videre, så vi er klar til næste dag. Det har kroppen brug for, ellers kan den ikke fungere.

Men vi har også brug for de mindre pauser i løbet af dagen.

Det er i pauserne vi får ro på tankerne, og der vi kan høre vores indre stemme. Det er i pauserne vi får ny energi, og kan mærke, hvad der er godt for os. Det er i pauserne vi kan mærke, hvad vi har brug for, og det kan man ikke tænke sig til i hovedet.

En rolig vejrtrækning giver kroppen ro og plads til at slappe af. Udtrykket ”at ånde lettet op” – ja man kan næsten mærke det, når man siger det. Der er en stor dyb vejrtrækning i den sætning som efterlader ro i kroppen, ved endelig at kunne trække vejret, efter det er blevet holdt eller har været anspændt.

Når kroppen får ro, og vejtrækningen er i ro, følger hjertet trop. Og når du har forbindelse til dit hjerte, så er du ikke i tvivl. Om noget som helst.

Din krop vil takke dig for, at du vælger at holde en pause og forbinde dig med dig selv igen.

Lav en pause

Jeg er god til at fylde min tid godt op, så den er mest muligt effektiv – både til hverdag og i weekend. Jeg har igennem mange år godt vist, at det var godt at holde pauser, og det er ikke godt for mig, når jeg ikke holder pauser.

Det har jeg lært på alle mulige måder, hvor min krop og mit sind har givet signaler. Så derfor har jeg måttet lære, at vælge at have pauser i hverdagen. At tage en pause ræsonnerer ikke for mig. Men at lave en pause, gør noget andet i min bevidsthed.

Så kan jeg sætte den ind i dagen og forestille mig, hvordan jeg gør det rigtig rart for mig selv, så det passer til det, som jeg har brug for den dag. Nogle gange er det en lur, nogle gange en visualisering på lydfil, en meditation, en vejrtrækningsøvelse eller en energiøvelse. Vigtigt er det, at det ikke bliver et projekt eller en præstation.

Allervigtigst er det dog, at hvis du ikke føler dig opladet bagefter, så har du ikke haft en pause.

Vil du have min hjælp til at lære at holde flere pauser eller få mere balance i dit liv, så kontakt mig på anne@annepraestegaard.dk.